Асоциация България организира благотворителен СЕВЕРНЯШКИ СЪБОР и кани всички сънародници на голямо празнично веселие! Събитието е посветено на Националния празник на България и ще се проведе един ден по-късно на 04.03.2023.

Събор на българите в Англия

Ето и информация от организаторите:

🇧🇬 Асоциация България 🇧🇬 организира благотворителен СЕВЕРНЯШКИ СЪБОР и кани всички сънародници на голямо празнично веселие!

🇧🇬 Северняшката фолклорна област е една от най-големите по територия.

🇧🇬 Северняшките танци се отличават с волни и високи подскоци , вихрена игра, свобода на движенията и лекота на изпълнението. Играта в този регион е свързана с откъсването от грижите, ежедневието, селската работа и отдаването на радост и веселие. Северняците танцуват с „отделяне от земята” и „политане към безгрижие”.

🇧🇬 Присъединете се към нас и да литнем всички заедно във вихъра на северняшката лудост и жизнерадост!

Донесете автентични северняшки носии,разкажете за автентични традиции и обреди!

В събора могат да участват както организирани групи ,така и индивидуални изпълнители. На събора ще изиграем всички северняшки хора,които знаем,а групите могат да се представят и с хореографии от други области. За повече информация свържете се с нас.

👉 КОГА? – 4.03.2023.

👉 KЪДЕ? – Rolls-Royce Leisure Association, The Pavillion, DE24 9HY, Derby, UK

👉 НАЧАЛО – 4pm-11. 30pm

💝 КУВЕРТИ:

-£13 за възрастни

-£8 за деца до 16 години.

Залата е за 300 души,местата са ограничени!

👉 Кувертът включва вход,право на стол и маса,програма.

👉 Кувертът не включва консумация на храна и алкохол!

В залата има бар и ресторант, които ще предлагат на свободна продажба напитки и лека храна-снаксове, чипс, салатки, пици, хамбургери, шишчета.

‼️ Плащането ще става само с карта.

‼️ Молим,сумите за кувертите да бъдат превеждани единствено и само в сметката на Асоциацията,като следвате следните инструкции: първо превеждате парите,след което ни пращате снимка на превода и двете имена на хората,за които сте платили.

‼️ Плащане в брой на бара и кухнята не се приема!

‼️ Ще има базар със български стоки. Там можете да платите в брой!

🌹🌹 DRESS CODE 🌹🌹

Български народни носии, туники или облекло с български национални елементи. Донесете всичко българско със себе си,което може да ви ,,върне “ ,макар и за кратко в Родината! 🇧🇬

👉 Който желае да наеме костюм от нас срещу £10 за възрастен и £5 за дете ,нека ни пише!

‼️ Не е РАЗРЕШЕНО внасянето на собствен алкохол и храна!

🇧🇬 Събраните пари от куверти ще бъдат използвани за благотворителни цели – организиране на събитието и нуждите на Асоциацията.Всички организатори и танцьори от Folk Ensemble Bulgaria-Nottingham работим на доброволни начала вече седми сезон , за да съществува тази институция в сърцето на Великобритания и за да поддържаме Българските традиции живи!Поклон пред всички,които препълвате залите ни и ни подкрепяте !Това е най-голямата награда за нас,че докосваме вашите сърца и души!

‼️ Молим,всички,които закупят куверти за свои приятели,да ги запознаят с условията и с този текст!

🇧🇬 Който желае да се включи с ръчно изработени сувенири,картини,услуги и тн ,нека ни пише!Ще му предоставим място срещу такса от £20 .

🇧🇬 Баба Марта ще дари на всички гости мартенички.

🇧🇬 Заповядайте на ГОЛЯМОТО СЕВЕРНЯШКО ВЕСЕЛИЕ!

🇧🇬 Да сътворим отново безброй незабравими вълнуващи моменти, изпълнени с радост, веселие , сълзи и една голяма любов към БЪЛГАРИЯ!

👉 Поканете и чуждестранни гости ,да се насладят на българското изкуство и култура.🎄💞

Форматът на събитието е събор и всеки може да участва в него със своя талант/самодейци и публика/,форматът не е концерт на сцена.

БАНКОВА СМЕТКА ЗА ПРЕВОД:

30-96-26

28567560

BULGARIAN COMMUNITY MIDLANDS CIC

Reference: 4 March

👉 Безплатен паркинг за 150 коли.

Споделете събитието, за да стигне до повече сънародници, благодарим!

След официалната част на събора, вечерта ще продължи със забавна музика.

При канцелиране на билета пари се връщат най-късно до 1 седмица преди събитието. Ако канцелирате куверта си последната седмица преди обявената дата на Събора- tickets not refundable.

🌹🇧🇬💝 Заповядайте,приятели, от близо и далеч , да си сътворим отново една малка България в сърцето на Великобритания! Очакваме ви !

Виолета Иванова-директор на BULGARIAN COMMUNITY MIDLANDS CIC

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *