Българин на 34 години е задържан в от гръцките полицаи за съучастие в убийство.

Албанец на 38 години убива посред бял ден местен наркодилър, известен сред криминалните среди като Американеца. Убийството е извършено на 20 янувари и българинът помага за укриването на убиеца.

След задържането на албанеца се установява, че той не е имал намерение да застреля дилъра и е обвинен в непредумишлено убийство. Двамата се скарват за качеството на продавания кокаин. Американеца редовно продавал наркотици, но стоката му често била некачествена и пълна с лоши смески. Това довежда до влошаване здравето на албанеца и за компенсация дилърът му обещава 10 грама кока гратис. На уговорената среща дилърът не спазва обещанието си и това довежда до скандал между двамата. Албанецът застрелва дилъра, но отрича, че е искал да го убива, а просто да го застреля в краката.

Срещу убития дилър е имало много дела за трафик на наркотици и търговия с фалшиви документи. През 2021 дори е арестуван заедно с българка на 32 години.

Българинът, помогнал на убиеца, е осъден условно на 18 месеца. При обиск в жилището му са открити и близо 80 грама хашиш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *