Органите на реда в Солун задържаха българска гражданка в центъра на града. На българката е повдигнато обвинение за принуждаване на шестгодишно дете да проси, съобщи гръцката агенция АНА-МПА.

Всеки ден в продължение на повече от 12 часа момиченцето е просело по централните улици на Солун. Бдителни граждани са го забелязали и подали сигнал на горещата линия за търгови с хора. За Гърция тя е с номер 1109.

Полицията започва наблюдение на детето и задържа неговата придружителка. Тя е на 54 години и първоначално се представя за майка на момиченцето. По-късно се установява, че това е бабата, която пристига от Плевенско с детето. Според показанията на българката, просията е ставала със съгласието на майката на момиченцето. Гръцката прокуратура разпорежда задържаната да остане в ареста с обвинение за търговия на хора, излагане на непълнолетни на опасност и за дадени лъжливи показания.

Първоначално детето е настанено в център за настаняване на непълнолетни. То ще остане там, докато съдът реши неговата съдба. Дали ще бъде върнато на българското му семейство, ще реши гръцкото правосъдие.

Автор: Добрина Петкова

окт. 5, 2022 | 8:20 , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *