Броят на официално регистрираните проститутки в Германия е нараснал през изминалата година, разкрива доклад на Федерална статистическа служба. След края на пандемията има вече 28 280 официално работещи проститутки в Германия. Това е с 19% повече от регистрираните през 2021 година работещи в бордели жени.

prostitution
Много българки работят като проститутки в Германия

Според доклада на службата, този ръст се дължи най-вече на премахването на всички ковид ограничения повреме на пандемията. През 2019 година преди ограничителните мерки за разпостраняването на вируса в Германия е имало над 40 хиляди регистрирани сексуални работнички.

В Германия съгласно Закон за защита на проститутките всеки упражняващ тази професия трябва да бъде регистриран. Този закон е гласуван и въведен през 2017 година, но все още има много жени практикуващи незаконно най-древната професия.

Едва 18 процента от всички регистрираните в сексуалният бранш са с немско гражданство. Най-много от регистрираните с чуждо гражданство са тези с румънски паспорт. 35 на сто от работещите в този бранш са от северната ни съседка. Българките са втори в тази статистика с 11%. След нас са идващите проститутки от Испания с 6%. Според статистическата служба на Германия най-значителното увеличение е на броя на регистрираните проститутки от Украйна. През 2021 те са били 180, а през изминалата година са регистрирани 470. Това представлява ръст от 161 на сто.

Има 2 301 официално регистрирани публичните домове в Германия

Сравнително постоянен остава броя на регистрираните публични домове (Puff) в Германия. През 2021 година е имало 2 290 такива, а през 2020 са с 20 повече. В Германия все още има много нерегистрираните заведения и проститутки, които не са включени в тази статистика, отбеляза германската Федерална статистическа служба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *