Един на всеки петима служители на националното здравеопазване в Англия не е гражданин на Обединеното кралство, според данни, които показват основната роля, която играят чуждестранните работници за поддържането на здравните услуги на Острова, предаде БНР.

Над 20 процента от служителите на националното здравеопазване в Англия са от чужбина

Повече от 20 процента от здравните работници в Англия идва от чужбина. Анализ за ролята на чуждестранните работници за поддържането на здравните услуги на Острова разкрива, че в английското здравеопазване работят служутели от 214 държави от цял свят.

На Острова работят 1 282 623 души на пълен работен ден в здравеопазването и 20,4 процента от тях нямат британско гражданство. При предишното изследване през 2016 година те са били с 13 процента по-малко. Най-много служители в британското здравеопазване идват от Индия, Филипините, Нигерия и Ирландия.

Въпреки многото здравни кадри от чужбина Великобритания се нуждае от все повече медицински работници. Намирането на специалисти от чужбина става все по-трудно в последните години, споделя Дани Мортимър, който ръководи отдела за набиране на медицински кадри. Освен това трябва да се работи за задържането на вече постъпилите на работа и да се намали голямото текучество в медицинските среди, допълва той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *