Все повече замразени храни се консумират в Германия, според доклад на Германския институт за замразени храни. През изминалата 2022 година консумацияата на глава от населението в Германия е рекордните 47,7 килограма. За сравнение през 2021 година консумацията е била 46,1 кг.

В Германия се консумират все повече замразени храни

През 2021 през хладилните витрини на магазините в Германия са преминали 3,9 милиона тона замразени храни, което е ръст с 3,6 процента. Това е нов рекорд за Германия и е с 2 процента повече от рекордната досега 2019.

След годините на ковид пандемия пазарът на замразени храни се е разрастнал значително. Повишаването на цените след започването на войната в Украйна е увеличило оборота с цели 16,4 на сто и също е безпрецедентен рекорд от 18,5 милиарда евро

Новите по високи цени доведоха до рекорден оборот от замразени храни

От тези общо 16,4 милиона тона замразени храни едва 2 милиона са от продажби на дребно. Това се дължи на връщането към нормалния живот след коронавируса. Все повече хора се хранят по ресторанти, фирмени, ученически и университетски столове. Като цяло ръстът на замразени храни в гастрономията се е повишил с 15 процента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *