Гръцката полиция е разбила нелегална мрежа за внос от България на разредител за бензин. Полицаите са имали сигнал за внос на химикали от България, които ще се използват за разреждане на бензин, който е продаван на няколко бензиностанции, предаде БНТ.

Разредено гориво се е продавало в поне две бензиностанции в Атина и е довело до повреда в автомобили, зареждали там.

Засега са идентифициран осем души, участвали в незаконната схема. Трима от тях вече са арестувани, а други пет се издирват. Сред арестуваните няма български граждани.

Гръцката полиция обискира два склада за гориво в областта Атика и открива над 30 тона от химикал-разредителя и още 17 тона разреден бензин. По време на полицейската акция са конфискувани и 4 цистерни.

Разследването установява, че разреденият бензин, довел до повреда на автомобили, е бил пласиран в поне две атински бензиностанции.

Нелегалната дейност е донесла хиляди евро печалба. Още не е ясно колко дълго е продължил нелегалният внос на разредител от България и колко бензиностанции са продавали фалшивото гориво. След този случай е увеличен контролът на българо-гръцката граница от митническите власти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *