Гражданската гвардия в Суека (Валенсия) е арестувала двама управители на фирма за производство на дървени къщи. Арестуваните са 39-годишен румънски гражданин и 42-годишен български гражданин. Според информацията от в. „Леванте“, те са обвинени в нанасяне на тежка телесна повреда и експлоатация и незаконно задържане на работниците им.

Българин държал в плен работници без трудов договор

Инспекцията по труда е започнала производство по случая, след като е установила, че някои от работниците във фирмата за производство на дървени къщи в Суека, са работили без трудови договори.

На 19 февруари следобед 56-годишен румънски гражданин се явил в управлението на Гражданската гвардия в Суека и съобщил, че неговият шеф го е държал затворен в помещенията на фирмата заедно с друг колега и не му е позволявал да излиза оттам. Мъжът разказал, че е бил подложен на насилие, а по дрехите му имало следи от кръв, както и рани по главата и ръцете. Той посочил, че двамата му шефове са го били.

След получената информация, служителите на реда са пристигнали на мястото и са открили двамата управители с българско и румънско гражданство заедно с още десет души, сред които четирима българи, един арменец, един румънец, един колумбиец и двама испанци.

Проверката, извършена от Инспекцията по труда, е показала, че повечето наети работници нямат трудови договори. Само двамата испанци са имали договори, докато колумбиецът дори е пребивавал незаконно в Испания.

Тези нови факти доказват наличието на незаконни практики във фирмата, като нелегално задържане на работници и липса на трудови договори за голяма част от тях. Предстои развитие по случая и провеждане на допълнителни разследвания, за да се установят всички обстоятелства около произшествието и да се приложат съответните правни мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *