Много жители на големи градове желаят да живеят на друго място. Работата от вкъщи спомага много затова. Това показват резултати на проучване сред 12 хиляди германци от сайта за недвижими имоти immowelt.

Хиляди германци работят от вкъщи

38 процента от напусналите голям град са се установили в предградия, а други 30 на сто са заживели в по-малък град с жители между 100 и 500 хиляди жители. Около 9% са избрали още по малко градче, а едва 5 процента са заживяли на село.

Около 10 процента от анкетираните, които живеят в голям град, плануват преместване през следващата година. Повече от половината смятат да се преместят в по-малък град или предградия. Преместване на село е опция за около 12 процента от плануващите преместване на ново място.

Това изследване показва, че очакванията за масово преселение към провинцията заради ковид пандемията не се е случило и няма вероятност да се случи в близко бъдеще.

Най-важната причина за преместването на много германци е финансовата. По-ниските наеми и  удобствата на работата от вкъщи изиграват важна роля за това. В проведено през 2021 година проучване, финансовите съображения не са били с такава тежест, както сега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *