Двама мъже от русенското село Ветово се признаха за виновни за телефонни измами в Гърция. Те се споразумяха с Районния съд в Русе и ще лежат в затвора. Мъжете са многократно осъждани в различни съдилища за подобни престъпления, съобщава БНТ.

Те са мамили пенсионери в Гърция с различни телефонни измами. Пострадали са редица гърци със суми от 2 500 до 14 000 евро. Освен пари, в задържаните българи са намерени и различни златни накити. При ареста им в жилището са намерени различни мобилни телефони, много сим карти и тетрадка, в която били записани адресите и телефонните номера на жертвите им.

Освен двамата сънародници, гръцките власти задържат и българска гражданка, в която са открити парите и златото от последното престъпление. Районната прокуратура – Русе е поискала жената да бъде предадена и разследвана в България, но съдът в Йоанина отказал поради това, че в Гърция също тече наказателно производство за тези деяния.

Двамата се признават за виновни и възстановяват откраднатите пари. Единият е осъден на 17 месеца затвор при строг режим, а другият ще бъде лишен от свобода за 9 месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *