Трима българи са заловени при кражба на олио в английския град Норич. Българска банда е пропътувала над 100 мили, за да се опита да открадне варели с олио за готвене от супермаркет посред бял ден в Англия, съобщи в. „Дейли мейл“.

Българи крадат олио във Великобритания

37-годишният Борис Огнянов, Ян Георгиев на 43 години и Николай Йорданов на 44 години са заловени при опит за кражба на голямо количество олио за готвене. Пред служителите на реда българите са заявили, че им е платено по 180 британски лири, за да откраднат варелите с олио, предназначени да бъдат извозени от компания за рециклиране. Съдът определя глоба от 525 лири за всеки от българите, участвал в обира. Разследващите все още издирват поръчителя и организатора на това престъпление.

След скока на цената на олиото, то се превърна в търсена стока на черния пазар, където според полицията, то се рециклира и преработва, а и също може да се използва за производство на биогориво. Напоследък редица кръчми в Англия, дори и училищни заведения, съобщават за кражби на стотици литри олио. Според Би Би Си кражбата на готварско олио струва на Министерството на финансите на Великобритания средно £25 милиона годишно като „загубени мита“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *