Събитието е предвидено да се проведе на 10 декември с начало от 18:30 часа в Kirkland Performance Center, съобщават организаторите от българския център за култура и наследство в Сиатъл.

В богатата програма са включени за първи път тамбурашкия оркестър „Бонаца“ (Сиатъл), инструменталиста Милен Варимезов (Далас). За доброто настроение на сънародниците от Сиатъл ще се погрижи и Любимата банда в състав Васил Денев, кавал (Сиатъл), Петър Алексиев – Усмивката, гайда (Чикаго), Ангел Добрев, гъдулка (Чикаго), Антон Кирилов, тъпан (Сиатъл). Вечерта ще продължи с изпълнения на прекрасното дуо – баща и син Тороманови. Българската общност от Сиатъл ще има възможността да чуе още и фолклорния ансамбъл „Радост“, вокална група „Дунава“, фолклорния ансамбъл „Хопа Троп“. Програмата допълват и женският хор „Българските гласове на Сиатъл“, детска фолклорна група „Медена питка“ и фолклорна формация „Сиатъл чета“.

Предвидено е афтърпарти с жива музика след представлението, което ще се проведе в Black Raven Brewery в Woodinville, съобщават още организаторите.

Повече подробности и линк за събитието може да намерите на сайта на Bulgarian Cultural and Heritage Center of Seattle

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *