В германския град Дуисбург се извърши мащабна полицейска акция за извършени множество социални измами. Проверени са много жилищни сгради, в които живеят основно български и румънски граждани, съобщиха от Нова телевизия.

Немската полиция извърши масови проверки за измами със социални помощи и детски надбавки

Според информация от германското издание „Билд“, са проверени шест жилищни сгради, в които са регистрирани над 430 източноевропейци, които получават държавни помощи в Германия. Документално много от регистрираните семейства са с между четири и десет деца. Установява се, че много от регистрираните на практика не живеят на посочените адреси и са се ангажирали в нелегални дейности на черния пазар, докато същевременно получават държавни помощи. В Германия детските помощи са 250 евро на дете на месец.

Освен за социални злоупотреби полицията е проверявала и за емигранти, влезли нелегално във Федералната република. В хода на акцията са арестувани четирима души, но никой от тях не е българин.

Проверката открива и 86 лица, които не са регистрирани като живеещи на посочените адреси, както и 27 лица, които са били отписани служебно, защото вече не живеят там. Резултатите от акцията ще бъдат изпратени на подходящите инстанции, които ще решават какви социални услуги трябва да бъдат прекратени.

Представител на полицията поясни, че в района на акцията живеят основно роми от България и Румъния, както и други източноевропейци. Резултатите от акцията ще бъдат подложени на анализ, а разследването относно социалните измами ще продължи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *