Проститутки от България заработват до 10 000 € в Гемания. Европейци на средна възраст предпочитат нашенките пред румънките.

prostitution
Много българки работят като проститутки в Германия

В Германия се регистрират все повече нощни труженички и жънат успехи в този бранш, според вестник „Билд“. Спечелените пари на месец са до 10 000 евро. Информацията идва от провинцията Баден-Вюртемберг. Там управата се опитва да намали броя на публичните домове. Спрямо предишната година, през 2022 регистрираните са с 26 % повече. Преди корона обаче, броят им е бил много повече – близо 5000 проституиращи.

Въпреки апела на властите и поставените информационни плакати, клиентите на труженичките не стават по-малко, напротив – увеличават се. Това провокира все повече работещи в тази сфера, да се местят от Източна Европа да живеят в областта.

Българките са сред най-търсените в сравнение с пряката си конкуренция от Румъния и Украйна. Статистиката сочи, че бели мъже на средна възраст с добри финансови възможности, избират сънародничките ни. Разнообразието, предлагано от нашенките, не може да се сравни с това на партньорките им у дома. Затова и са посещавани редовно от тях.

Голяма част от регистрираните проститутки са с българско или румънско гражданство. Само една шеста от броя им притежава немски паспорт.

регистриран
От регистрираните чужденки сред проститутките в Германия преобладават българки и румънки

Много често в бранша на проституцията се намесват и наркотици. Наркодилърите вземат момичетата за себе си и ги правят наркозависими. От „Bild“ описват история на бивша успешна проститутка, печелила много пари на месец, която под влиянието на ново наркотично вещество, се е държала неадекватно и агресивно. Ритала кошчета за боклук, хвърляла бутилки по колите, плюела минувачите и даже се разсъбличала. Вероятно всичко това се случвало след употреба на нова дрога – фентанил, все по-често срещаща се в последно време в Германия. В следствие на неадекватното си държание, жената е била изхвърлена и от бардаците.

Носят се и истории, че по улиците на прочутия квартал с Червените фенери в Амстердам, често се чува наша чалга и българска реч. Явно вълната от труженички, която досега е стигала до южната ни съседка Гърция, се е разпростряла и на запад. Гърция вече не е толкова атрактивна и платежоспособна, заради финансовата си криза.

Жриците не се дават и на местно ниво – те често се срещат по столичния булевард „Сливница“. При тях клиентите са предимно шофьори, доставчици и куриери, преминаващи от там и търсещи удоволствие набързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *