Много български момичета стават жертви на жестоки сводници в Германия. Подлъгани с красиви обещания, но следват насилствено проституиране, ежедневни побои и заробване, разказва DW.

Една от многото подобни истории е обект на продължило повече от година разследване на немската обществена телевизия MDR. В репортажа се разказва историята на Милена, която е родом от Ямбол. Тя се подлъгва по красиви обещания за любов и добър живот в Германия. Любимият, с който пристига в Германия, се оказва безскрупулен сводник. С побоища Милена е принудена да спи с клиенти и се превръща в част от секс индустрията. Все пак след два месеца секс робство Милена успява да се измъкне и завърне в България. Пред репортерите тя разказва, че много ромски момичета от България очакват да печелят много повече в Германия, отколкото в родния си град. Тези момичета са малко образовани и с трудно детство и лесно стават жертва на обещанията на сводници.

България е на едно от челните места в ЕС по жертви на търговия с хора. Журналистите посещават и дом за подслоняване на жертви на тази търговия на хора. В интервю за телевизията, работещата в дома Ана Николова разказва, че момичетата в дома се боят за сигурноста си. Те са израстнали в трудни семейства или изобщо без родителски грижи. Всички те мечтаят за любов, брак и романтичен живот в чужбина, но голяма част от тях са станали жертва на тези свои мечти и са били сексуално експлоатирани в Германия

Сара също попада в ръцете на дрезденските търговци на плът. Нейна приятелка я подлъгва, обещавайки й сезонна работа. За късмет, баба ѝ в България се усъмнява в историята и отива в полицията. Това слага началото на публичността на тази история.

В Дрезден пристигат много от жертвите за процеса, въпреки това официалната тяхна бройка е ниска, заради необразованост и незнание как да потърсят помощ.

Журналисти от MDR посочват, че процесът в Дрезден тече вече близо година. Тежки наказания очакват обвиняемите. Търговията с хора се наказва с до 10 години затвор, без да се добавят и присъдите за престъпления като сводничество и принуждаване към проституция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *