Българин е арестуван в Гърция, като част банда за серийни грабежи. Бандата е нападала и ограбвала чуждестранни земеделски работници в префектура Илия, намираща се в западната част на Гърция, съобщава БТА.

Българин е ограбвал земеделски работници в Гърция

Българинът и четиримата гръцки граждани, на възраст между 17 и 23 години, бяха задържани след влизане с взлом и ограбване на осем мигранта от Бангладеш, които работели в земеделието. Групата нападнала селската къща, където мигрантите живеели. Нападателите са използвали пушки и ножове, за да заплашат жертвите.

Мигрантите току-що били получили заплата за своя труд, което нападателите са знаели. С качулки върху главите си, те взели  6390 евро, седем мобилни телефона и дрехи от земеделските работници. Същата банда нападнала и една селска къща в района на община Пиниос. Те разбили вратата с лост, закопчали белезници на чуждестранен работник, пребили го и отмъкнали 300 евро и мобилния му телефон.

Според информация от местния вестник „Прото тема“, все още не са заловени всички членове на бандата. Издирват се още три лица, за които се предполага, че са част от криминалната група и са от Коринтия.

В резултат на тези престъпления е образувана преписка за серийни грабежи и участие в организирана престъпна група. Полицията активно работи по издирването на останалите членове на бандата, за да ги постави пред лицето на правосъдието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *