Асоциацията на българите в Централна Англия е създадена за обединение на малките български общности чрез организиране на събори, концерти, тържества,национални празници, с цел популяризиране на българското културно наследство сред българи и чужденци и съхраняване на българските традиции и фолклор.

Асоциацията организира Българско парти, което ще се проведе на 15.10.2022 в Weston Coyney Village Hall. На партито се очакват гости от цяла Англия, но за съжаление местата на залата са ограничени до 190. Има организирана българска скара, но всеки може да си донесе собствена храна и напитки.

За доброто настроение ще се погрижат танцьорите към Асоциация България и много други участници от различни градове на Великобритания. Ще има музика и танци от всички жанрове-диско, салса, гръцки, ретро попфолк и тн.

Линк към събитието: https://fb.me/e/3zdgi7ftQ

На 26 ноември Асоциацията на българите в Централна Англия организира и традиционното българско предколедно парти, което ще се проведе в Дерби.

На събора ще участват Димана Боянова – артист, хорист и солист във Фолклорен ансамбъл ,,Пирин”- Благоевград и Боян Боянов, който ще свири на тамбура и контрабас. В Събора ще вземат участие и много самодейни групи от Великобритания. Форматът на събитието е събор и всеки може да участва в него със своя талант.

Организаторите препоръчват на гостите да облекат национални костюми или подходящо коледно облекло. Програмата предвижда и Коледен базар, Коледна томбола и голямо предколедно българско хоро. Дядо КОЛЕДА ще раздаде подаръци на всички деца до 16 г.

Линк към събитието: https://fb.me/e/1Wl9vnFiS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *