21 души са арестувани за разпространение на нелегален алкохол от България в Гърция. Още 9 души се проверяват за участие в престъпната група.

Нелегален алкохол внос от България за Гърция

Нелегалният внос на алкохол е донесъл милиони евро печалба на орканизираната група. Според полицейските власти, става дума за големи количества алкохолни напитки, внесени незаконно в Гърция от България. Тарикатите са продавали нелегалния алкохол в гръцки минимаркети, винарски изби и заведения.

Полицейското разследване установява, че трафикът е започнал през месец март миналата 2022 година. Нелегалният внос се е осъществявал чрез камиони със специално изработени палети, с цел да не бъдат забелязани при проверка. Първоначално алкохолът е складиран в складове в района на Евия, а по-късно е пренасочван към складове в Атика. Там на бутилките се поствавят етикети на гръцки марки алкохол, за да поеме към изградена мрежа от магазини и заведения в Солун, Атика и други части на южната ни съседка

В акцията са открити над 20 хиляди бутилки алкохол и около 50 000 етикета на маркови алкохолни напитки. Задържани са още два камиона и пет леки автомобила. В складовите бази са открити още 7 144 евро и 30 мобилни телефона.

Разследващите установяват, че над 500 000 бутилки с нелегален алкохол са преминали българо-гърцката граница преди разбиването на престъпната група. Това са няколко милиона евро незаконна печалба, според полицейските власти. Само иззетото количество алкохол е на стойност от над 200 хиляди евро. Конфискуваният алкохол е предаден на митническите власти, а проби от него са изпратени за допълнително изследване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *