Софийската филхармония има удоволствието да проведе концерти в чужбина в края на октомври и началото на декември, предаде БТА. Диригент ще бъде маестро Найден Тодоров и се предвиждат концерти в Солун, Виена, Фирсен, Щутгарт и Висбаден. 

Софийската филхармония ще изнесе концерти в Солун, Виена, Фирсен, Щутгарт и Висбаден

Българските филхармониците ще гостуват в Солун на 22 октомври 2023. В Солунската концертна зала те ще изсвирят „Празнична увертюра“ от Веселин Стоянов, „Валс“ от Морис Равел и „Картини от една изложба“ от Мусоргски. Музиканти от Солунския държавен оркестър ще се присъединят към оркестъра за последното произведение. Солунските музиканти ще върнат визитата и ще гостуват в зала „България“ на 17 декември, когато заедно с Националния филхармоничен хор ще представят Деветата симфония на Бетовен. 


След концерта в Солун, Софийската филахрмония ще гостува във Виена. На 5 ноември на сцената на Концертхаус ще представят концерт за цигулка в ре мажор от Бетовен и Симфония №9 от Дворжак. Солист на концерта ще бъде популярният цигулар Елиас Давид Монкадо, който е един от най-добрите ученици на Ан-Софи Мутер.


През ноември Софийската филхармония ще има редица концерти в Германия. Българските музиканти ще изнесат концерт във Фирсен на 7 ноември. На следващия ден е предвиден концерт в Щутгарт, а на 9 ноември ще свирят във Висбаден. В програмата за Германия за включени концерт за цигулка в ре мажор от Бетовен със солист Елиас Давид Монкадо,  „Валс“ от Морис Равел и „Картини от една изложба“ от Мусоргски.


Festhalle Viersen на 07 ноeмври 2023 Начало 20:00. Адрес: Hermann-Hülser-Platz 1 – 41747, Viersen


Liederhalle Stuttgart  на 08 ноeмври 2023 Начало 20:00. Адрес: Berliner Platz 1-3, 70174 Stuttgart


Kurhaus Wiesbaden на 09 ноeмври 2023 Начало 20:00. Адрес: Kurhauspl. 1, 65189 Wiesbaden

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *