В южната ни съседка масово съкращават служители на съдебната система за некадърност, мързел или некомпетентност. Много гръцки съдии и прокурори са загубили работа заради лошо и бавно изпълнение на служебните си задължения, написа вестник „Прото тема“.

Гръцкото издание пише за огромен брой чакащи и забавени дела. Дали това е заради некомпетентност или некадърност не е ясно, но вече са факт първите уволнения на съдебни служители.

Работата на съдебната система сериозно боксува, отбелязва весникът. Във висшия адмистративен съд има дела, които се влачат цели 19 години, а в съда за финансов одит има над 120 000 чакащи дела.

Освен мързела и некомпетентноста на гръцките магистрати, вина за лошото състояние има и остарялата съдебна система. Липсва цифровизация и всичко масово се пише на ръка. Цялата бумашина от документи, дела и преписи се транспортират с колички на местните супермаркети. В резултат на всичко това, има масово забавяне на дела и се налага някой да бъдат прекратени поради изтичане на срока на давност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *