Рухване на скеле на огромен строителен обект в Хамбург причини смъртта на четири работника. Първите информации бяха, че всичките загиналите са българи, но днес полицията разкри, че три от жертвите са албанци. Самоличноста на четвъртият загинал още не е съобщена, а друг работник е с опасност за живота.

Рухване на скеле причинява смъртта на четирима български строителни работници в Хамбург

Трагичният инцидент се е случил около 09:00 ч. на 30 октомври 2023. На строителен обект „ХафенСити“, който е един от най-големите в цяла Германия, се е срутило осеметажно скеле. Отломките от скелето образуват купчина, която стига до втория етаж на сградата. Въпреки, че над 150 спасители от хамбургската противопожарна служба се включват в разчистването на отломките, достигането до жертвите отнема часове.

Все още не е ясна причината за рухването на скелето и последвалата трагедия. В строителната зона „Юберзеквартир“ в пристанищния район „Хафен сити“ работят между 1300 и 1500 души. Това е един от най-големите строителни обекти в Германия през 2023 година. Строят се търговски центрове, ресторанти, офиси и хотели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *