Италиaнските власти са освободили 73-годишен пенсионер, държан в заключен в гаража на къщата си, разказва „24 часа“. Полицията проверява сигнал на съседи за стонове и тропане в гараж и се натъква на държания в плен инвалидизиран италианец.

Пенсионерът е открит в бeзпомощно състояние и е откаран с линейка в болницата в Пиаченца. Държаният в плен е страдал от редица сърдечни проблеми и се e придвижвал с инвалидна количка. Той е бил женен за българка, която заедно със синът и майка си са го държали заключен в гаража на къщата. Полицаите са били шокирани от условията в гаража. В помещението с размери два на три метра е нямало нито мивка, нито отопление. Давали му храна в метални купички за кучета, а храната му била само паста и вода.

Нашенката е на 57 години и е женена от няколко години за 73-годишния италиански пенсионер. Заедно с тях са живеели и 37-годишният син и майката на българката. Синът в момента е задържан, а двете жени се разследват. Все още не е ясно защо мъжът е държан при подобни условия, но властите предполагат, че „домашният затвор“ е поне от два месеца. Разледването разкрива, че съпругата е получавала всеки месец пенсията му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *