В един от най-големите търговски райони в Токио – Гинза, в сателитния магазин на префектура Ямагата се продва оригинална лютеница по българска рецепта.

Това съобщава на Фейсбук страницата си посолството на България в Япония. Всички съставки са органично отгледани от местни земеделци в Ямагата – един от най-големите производители на чушки и домати в Япония, се съобщава още в публикацията.

Треньорът по художествена гимнастика Антоанета Витале е автор на рецептата. По време на работата си в общината там, тя разпространява българската кухня и култура в Ямагата, където бе и лагерът на нашите гимнастички за Олимпийските игри през миналото лято.

Японката Миура-сан приготвя лютеницата, вдъхновена от вкуса на местните чушки и домати. За да знаят японците как да използват “българско зеленчуково пюре”, към лютеницата има прикрепена книжка с QR код за рецепти, според БТА.

“Възхищавам се на хората, които не внасят наготово, а пригодяват чуждите идеи към местната култура и подпомагат местните производители, като в същото време популяризират чуждата култура”, отбелязват от посолството ни в Япония.

Автор: Иван Василев

сеп. 19, 2022 | 18:59 ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *