Съществуват около 20 български групи, които изнасят проститутки в Европа, разкрива Телеграф. Предпочитаните дестинации са Англия, Германия и Холандия, според антимафиоти на ГДБОП.

Много българки работят като проститутки из цяла Европа

Български полицаи от ГДБОП са участвали в акция на Кралската прокуратура и полицейската служба на Лондон за разбиване на подобна престъпна група. Част от акцията е проведена и в България, а организаторът на групата Ферхан е арестуван в Плевен. Синът на Ферхан и три от проститутките, които са помагали и в сводничеството, са задържани в Лондон от великобританските ченгета. Английските служби са следили повече от две години тази престъпна организация, преди да се престъпи към разбиването й. В акцията българските им колеги конфискуват „Ламборджини“, поръчков модел „Mерцедес“ и последен модел джип „Рейндж роувър“. По данни на МВР атопаркът на престъпната група се оценява на повече от един милион евро.

Българските проститутки, които поддържат хигиена и по-висок статус в Англия, прибират по 200-300 паунда на час. Ако пък клиентът иска ВИП компаньонка за цяла нощ, тарифата тръгва от 1000 паунда, но може да се качва няколко пъти в зависимост от изпълнените желания. И не си представяйте някакви раздърпани жени като от магистралата. В чужбина жриците са съвсем различни, особено когато говорим за тези на Ферхат и другите тартори от неговия калибър, разкриват българските спецполицаи.

Цените на секс услугите в Германия и Холандия са подобни на тези във Великобритания. Според експерти, бизнесът на платената любов е вече в съвсем друго измерение. Клиентите вече са отбрани и богати хора, а за момичетата се наемат луксозни апартаменти в централните части на градовете. Така хем е по-спокойно на клиентите, а и няма нужа от регистрации по хотели и хостели. Освен секс, момичетата предлагат на клиентите и наркотици – най-много кокаин, амфетамини и трева.

Организацията за платената любов се е превърнала в семеен бизнес и съществуват над 20 групи от цяла българия. Почти всички босове са от ромски или турски произход, но има и изключения от Перник, Благоевград, Варна и Бургас, разкриват полицаи. Цялата фамилия е заета с организацията – бащи и синове са заети със сводничество, а майки, лели и братовчедки обслужват клиенти и търсят нови момичета за бизнеса. Йерархията и начинът на работа били строго определени. Лидерът на бандата живеел в България и инвестирал печалбата, а неговият син или жена действали в чужбина. По подобен начин действат и големите кланове джебчии.

Сводниците вече не си служат с насилие и груба сила. Това е прийом от миналото, който не се прилага сега. Причината е, че не може да пласираш на богати клиенти пребито момиче или такова с кожа с белези от гасени цигари. Гледат се по-засукани девойки. Привличат ги по две схеми. Едната е т.нар. Ловърбой, или в превод сводникът се обяснява в любов на момичето и го прави зависимо от чувствата му. Увещава го да си продава тялото срещу солидни суми, като това е вид „услуга“ към самия него, обясниха спецченгета. Втората схема е по-тривиална – просто бизнес. При нея сутеньорите се насочвали към девойки със силно изразена алчност и желание за бързи пари. „Много умни и хубави момичета се съгласяват да работят като проститутки в чужбина, защото за една година си събират пари за апартамент, кола, има и такива, които си плащат обучението. Нищо не е насила, просто бизнес и пари“, коментират запознати полицаи

Арестуваният в акцията бос е родом от Учиндол. Пред свои авери обичал да се хвали, че и на него могат да викат Учиндолеца, както се шегува със себе си шоуменът и политик Слави Трифонов. Преди години бандитът отново бил арестуван и лежал в затвор в Германия за сводничество. След като излязъл на свобода, решил да играе на сигурно и не излизал от страната. Влагал пачките от сексбизнеса в имоти, ултраскъпи возила и златни накити. Така например, според антимафиоти, се сдобил с 3 огромни апартамента в Плевен, както и с няколко джипа „Рейндж роувър“. Сменял редовно автомобилите, а по време на ареста, култовото „Ламборджини“ било счупено и не било в движение, споделиха спецполицаи от ГДБОП.

Комeнтари за “Износът на проститутки в Европа се превръща в семеен бизнес за нашенци с турски и ромски произход”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *